Op zoek naar iets nieuws binnen Europa? Maak dan een rondreis door het nog onontdekte Portugal met de auto!
Een prachtige rondreis met veel cultuur, port, lekker eten en prachtige fadomuziek. Huur een auto met navigatie om heerlijk rond te kunnen rijden door het Portugese landschap en bezoek de vele kathedralen, kloosters en bedevaartsoorden voor een onvergetelijke Portugese beleving!

Mocht je in juni op vakantie naar Portugal willen, dan kun je ook genieten van het festival São João in diverse steden en dorpen. Dit festival is zeer populair onder de lokale bevolking en is erg leuk om mee te maken. 


Rondreis Portugal

Reisroute Portugal

Programma

Dag 1 – 2 Porto
Dag 3 Porto & Braga
Dag 4 Aveiro & Coimbra
Dag 5 Coimbra & Fiqueira da Foz
Dag 6 Figueira da Foz (strand)
Dag 7 Fátima & Batalha & Alcobaca
Dag 8 Nazaré (strand)
Dag 9 Sintra & Lissabon
Dag 10 – 11 Lissabon


Reisduur

Porto > Aveiro 50 min
Aveiro > Coimbra 45 min
Coimbra > Figueira da Foz 45 min
Figueira da Foz > Sintra 2 uur
Sintra > Lissabon 30 min


PORTO | 3 dagen

Het authentieke Porto staat voornamelijk bekend om haar porthuizen, aan de overkant van de rivier Duoro, en de historische wijk Ribeira. In de zomermaanden is de kade aan de rivier gevuld met gezellige terrassen. Een leuke manier om van de ‘bovenstad’ naar de ‘benedenstad’ te reizen is via de brug Ponte Maria Pia met de Teleférico de Gaia (kabelbaan). Tickets (€ 5,- p.p. enkele rit) zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kabelbaan.

Het oude centrum Ribeira wordt gekenmerkt door oude steegjes en straatjes waar je heerlijk kunt slenteren. Tegelijkertijd heeft Porto ook een modern karakter met trendy winkels en sfeervolle restaurants. In de straten Galeria de Paris en Rua Cândido dos Reis vindt het nachtleven van de lokale Portugezen plaats waar tevens vele restaurantjes en barretjes te vinden zijn. Wil je omringd zijn door locals tijdens de lunch? Breng dan een bezoekje aan het typische Portugese vis-restaurantje Retiro da Se
Kortom: Porto is een unieke stad die je in 2,5 dag kan bezichtigen en die zeker niet overgeslagen mag worden tijdens deze rondreis! 

Leuk middaguitstapje vanuit Porto: ‘het heilige’ dorpje Braga. Bezoek het knusse centrum en het beroemde, hoog op de berg gelegen, Bom Jesús do Monte.


COIMBRA | 2 dagen

Bezoek het indrukwekkende universiteitencomplex Velha Universidade bovenaan de heuvel met het fantastische uitzicht over de stad Coimbra! Naast de universiteit bevat het complex een kapel en een barokke bibliotheek die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen. Naast het complex beschikt de stad over verschillende kathedralen en kloosters en heerst er een knusse sfeer. Geniet van een typisch Portugees diner (zoals malse geit in rode wijnsaus) bij het kleine, lokale restaurant A Cozinha da Maria en luister naar live Fadomuziek.


FATIMA | dagtrip

Fatima is een indrukwekkend bedevaartsoord met veel historie. Gelovigen lopen knielend naar het altaar om zo de lijdensweg van Jezus te ‘ervaren’.

BATALHA | dagtrip

Het geweldige klooster van Batalha staat op de werelderfgoedlijst en is zeer bijzonder door haar unieke vormen en onafgemaakte structuur.

FIGUEIRA DA FOZ | 2 dagen

Zeer brede en lange stranden maar in deze rustige badplaats is verder weinig vertier buiten het hoogseizoen. Opvallend is wel dat er veel wordt bijgebouwd en opgeknapt om meer toeristen te gaan trekken dus wellicht zal er in de toekomst meer reuring zijn.

NAZARÉ | dagtrip

Gezellige boulevard, een mooi breed zandstrand met ruige zee. Ook zeer populair bij surfers. Deze badplaats trekt veel toeristen vanwege haar eigen vistradities en door de beroemde hoge rots ‘Sitio’ die met de kabelbaan te bereiken is.

AVEIRO | dagtrip

Ook wel het ‘Venetië van Portugal’ genoemd, klein dorpje en leuk om te bezoeken om bijvoorbeeld een lunch te nuttigen om alvorens te vertrekken naar Coimbra.

ALCOBACA | dagtrip

In het klooster van Alcobaca liggen de graftombes van Peter I van Portugal en zijn minnares Iñes de Castro, een tragische liefdesverhaal. Een bezoekje waard.


LISSABON | 3 dagen

Een perfecte bestemming om meerdere dagen te vertoeven. De stad is verdeeld in verschillende pittoreske wijken die je zeker niet mag missen zoals de authentieke wijk Alfama. Stap in bij de beginhalte van tramlijn 28 op het plein Martin Moniz, dan heb je de grootste kans op een zitplaats, om de diverse Portugese wijken te bezichtigen. Bairro Alto is uitgegroeid tot het uitgaansgebied en is een aanrader om ’s avonds te eten en te drinken. Zoals in de loungebar op de zevende etage van een parkeergarage met waanzinnig uitzicht over de stad. Neem een van de lekkere cocktails en geniet van de Jazz muziek op de achtergrond (adres: Calcada do Combro 58). 
Verder kan er uitgebreid gewinkeld worden in de wijk Baixa en beschikt Lissabon ook over een modern gedeelte met een grote shoppingmall en een aquarium: Parque das Nacões. Proef tijdens je bezoek aan Lissabon ook de typische Portugese lekkernij: Pastel de Nata. Heerlijk!

Leuke uitstapjes vanuit Lissabon zijn:

– Sintra. Een hooggelegen dorpje met sprookjesachtige paleizen en kastelen. Ideaal voor een dagtrip. Makkelijk te bereiken met de trein vanaf station Rossio. Duur van de treinrit is 40 minuten en retourticket kost ongeveer € 5,-. 

– Cascais. Een heerlijke levendige badplaats om even bij te komen van het stadsleven. Makkelijk te bereiken met de trein vanaf station Cais do Sobré. Duur van de treinrit is ongeveer een half uur en de tickets kosten een paar euro.

Doca de Alcantara gelegen aan de Taag is een trendy industrieterrein met bars, dj’s en restaurants gevestigd in pakhuizen.


Meer weten over Portugal?


Bekijk ook onze andere bestemmingen: