Algemene reistips Japan

Beste reistijd April t/m November
Tickets vanaf €600,- met KLM werelddealweken
Vliegduur rechtstreeks 11,5 uur
Actueel reisadvies klik hier voor meer informatie
Vaccinaties klik hier voor meer informatie
reistips Japan


Treinvervoer in Japan

Het ideale vervoersmiddel tussen de verschillende steden is de trein. De treinen (Shinkansen) zijn snel, ruim, schoon en altijd op tijd! Voor koffers en backpacks is er weinig ruimte, dus zorg dat je als een van de eerste in de rij staat op het perron. Vergeet niet om van te voren een JR Pass te kopen via deze website. Deze JR Pass kan niet in Japan worden aangeschaft en is alleen geldig voor toeristen. De vouchers worden naar je huisadres gestuurd. Een JR Pass is vele malen goedkoper dan losse treintickets. Zodra je in Japan bent en weet wat je volgende bestemming wordt raad ik je aan een dag van te voren je plaatsen te reserveren aangezien de treinen snel vol zitten. De grote stations in Japan beschikken over kluisjes waar je je koffer kan achterlaten tegen een tarief van ongeveer €7,-.

Shinkansen - reistips Japan

Shoppen in Japan

Het wemelt van de warenhuizen en de overdekte shoparcades in de steden. Let op: de prijzen zijn bijna het dubbele vergeleken met Nederland. Voor uitgaven boven de €50,- krijg je in de meeste winkels een tax free korting van 8%. Vooral Apple is daardoor voordeliger dan in Europa. 

Toiletten in Japan

Toiletten in Japan zijn anders dan wij gewend zijn. In Europa kennen wij slechts de ‘flush’ knop, maar in Japan beschikt ieder toilet over meerdere knoppen. Naast de ‘flush’ en bidet functie kun je ook voor een waterval geluid of verwarmde toiletbril kiezen. 


Hotels in Japan

(gebaseerd op goede locatie, hygiëne en service)

Hotel Tokyo E-Hotel Higashi Shinjuku
Hotel Kyoto Airbnb Q/3 min Gojyo station
Hotel Hiroshima Citysun Hotel (JR bus stopt voor de deur)
Hotel Osaka Ark Hotel Shinshabashi

Benieuwd naar onze ervaring in Japan?