Algemene tips Zwitserland

Beste reistijd Mei t/m September
Tickets Vanaf €100,-
Vliegduur Rechtstreeks 1,5 uur
Auto 7,5 uur incl. pauzes
Actueel reisadvies Klik hier voor meer informatie
Vaccinaties Klik hier voor meer informatie

Lavaux

Vervoer in Zwitserland

Auto

Een auto huren of met je eigen auto richting Zwitserland rijden is goed te doen. De wegen zijn van goeie kwaliteit, over het algemeen is er weinig oponthoud, maar door de vele hoogte meters die je gaat rijden is het wellicht prettig om een auto te hebben die wat trekkracht heeft. Ga je met je eigen auto, vergeet dan vooral niet om van te voren een vignet te kopen, bijvoorbeeld bij de ANWB. Dit vignet is verplicht voor alle motoren en personenauto’s en er wordt actief op gecontroleerd.

Treinvervoer

Rij je liever niet zelf met de auto, dan is de trein een mooie optie! Het treinnetwerk in Zwitserland is ongekend als je ziet dat deze dwars door de bergen heen, of wellicht nog beter, over de bergen heen gaat. Veel mensen buiten (en ook zeker binnen) Europa zien Zwitserland als een van de mooiste landen ter wereld, en die ontdekken het land maar wat graag met de trein. Kijk voor mogelijke routes en tarieven op de site van de nationale treinmaatschappij SBB.

Gratis OV! In de Zwitserse steden die wij bezochten kregen we gratis openbaar vervoer aangeboden, en dat was heel fijn in een prijzig land. In Basel, Bern en de Lausanne/Montreux regio kan je van dit voordeel gebruik maken. Dit gaat alleen op als je in een officieel hotel verblijft. Bijvoorbeeld AirBnB is hiervan uitgesloten.  

schynige platte

Hotels in Zwitserland

(gebaseerd op goede locatie, hygiëne en service)

Hotel Basel Hotel City Inn
Hotel Interlaken Airbnb – Bruno’s Apartment in Leissigen
Hotel Lausanne/Montreux Hotel du Leman
Hotel Bern Hotel Ambassador

Benieuwd naar onze ervaring in Zwitserland?