Algemene tips Italië

Beste reistijd Mei t/m September
Tickets Vanaf €75,-
Vliegduur Rechtstreeks 2-3 uur
Actueel reisadvies Klik hier voor meer informatie
Vaccinaties Klik hier voor meer informatie
rondreis italië tips


Vervoer in Italië

Autohuur

Een auto huren in Italië is een must do om jouw rondreis door Toscane compleet te maken. Om een auto te kunnen huren moet je minimaal 25 jaar zijn. Het voordeligste is om de auto te huren op de locatie waar je de auto ook weer gaat inleveren, bijvoorbeeld op het vliegveld van aankomst. Daarnaast is het een aanrader om een wegenkaart te kopen of een navigatiesysteem te huren want de bewegwijzering in Italië is zeer matig en je kunt snel verdwalen.

Treinvervoer

Italië beschikt over een goed treinnetwerk door het hele land. Het goedkoopste is om de treintickets ter plekke te kopen op de stations. In vakantieperiodes is het aan te raden om minimaal een dag van te voren je ticket te kopen zodat je zeker bent dat je mee kan en een goeie zitplek hebt. Voordat je de trein instapt moet je eerst het treinticket valideren op het station. De prijs van het treinticket hangt af van de duur van de rit.

Let op! In bepaalde straten, voornamelijk in het centrum van grote steden, mag je niet rijden. Je kunt deze straten herkennen aan de camera’s en borden in het Italiaans of informeer even bij het autoverhuurbedrijf. De camera’s registreren je kenteken dat kan leiden tot zeer hoge boetes.

rondreis italië tips

Hotels in Italië

(gebaseerd op goede locatie, hygiëne en service)

Hotel Bologna Mercure – Viale Pietro
Hotel Florence Hotel Rita Major
Hotel Toscane Agriturismo Villa Caprera – Greve / Chianti streek

Benieuwd naar onze ervaring in Italië?